Posted on

Löpträning och ridning kompletterar varandra

Oavsett om du är mer ryttare än löpare eller tvärtom så finns det fördelar med att kombinera löpning och ridning. Dessa två sporter kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. När du springer behöver du inte så mycket utrustning, du behöver desto mer när du ska rida. På https://www.hestbolaget.se/for-ryttaren/ridspon-och-sporrar/ridspon/ hittar du bland annat ridspön som är väldigt användbara när du ska rida och styra hästen. Du kan hitta carbon ridspö i kolfiber på https://www.hestbolaget.se/for-ryttaren/ridspon-och-sporrar/ridspon/ som både är lätt och väldigt hållbart. Det finns även ridspön för dressyr, hoppning och balansspön i flertalet färger på https://www.hestbolaget.se/for-ryttaren/ridspon-och-sporrar/ridspon/ i olika prisklasser.

Kondition ger en ökad fysisk tålighet

När du springer tränar du din kondition på ett bra sätt. Ridning är inte den bästa sporten för att få en bättre kondition. Du får en ganska liten effekt på konditionen när du rider. En bra kondition innebär att du har en bra syreupptagningsförmåga. Om du har en bra kondition orkar du mer och har en längre uthållighet oavsett vad du ägnar dig åt. Bra kondition gör helt enkelt att du tål träning bättre. Löpning är en fantastisk sport för att träna upp konditionen. Förutom att du är mer fysiskt tålig av en bra kondition ger även en bättre fysik en bättre mental förmåga.

Ridning är bra för löpare

För en löpare är ridsport ett perfekt komplement eftersom ridningen ger en väldigt bra muskelstyrka. När du rider tränar du flera muskelgrupper samtidigt och bygger upp en bra grundstryka. Du använder andra muskler än när du springer, vilket är bra. Du behöver träna hela kroppen för att den ska hålla och vara stark. Ridning ger dessutom en väldigt stabil bål, vilket är nödvändigt att ha när du springer mycket. Ridning kan även vara bra för en löpare ur ett mentalt perspektiv. Om du rider ute i naturen är det en form av mindfulness. Du måste fokusera på hästen och kommunicera med den, vilket gör att du behöver vara här och nu. Förutom att du får bra muskelträning kan ridning ses som aktiv vila och återhämtning från löpningen.

Löpning är positivt för en ryttares kondition

Är du ryttare är löpning perfekt att komplettera med för att bygga upp en bra grundkondition och för att orka rida på ett bättre sätt. Med en bra kondition orkar du rida längre. Kondition byggs upp genom regelbunden träning, så det är viktigt att träna löpning kontinuerligt för att hålla konditionen på en bra nivå.