Posted on

Hitta glädjen med löpning

För den som inte springer kan det tyckas obegripligt att så många frivilligt ger sig ut i motionsspåren. Det är inget konstigt, för det kan ta ett tag att komma över den första tröskeln, innan det blir roligt. Här kommer några tips hur du når dit.

När blir löpning roligt?

Löpning blir roligt när man inte flåsar konstant och lyckas hålla sig springande utan problem ett par kilometer. Därifrån handlar det om träning för att öka sin uthållighet och nå de lite längre distanserna. För många är ett drömmål att kunna springa i en timme utan att stanna, och det är långt ifrån en omöjlighet för de flesta. Man får ta det pö om pö bara. Efter ett löppass åker endorfinerna runt i kroppen, vilket gör att man känner sig glad och energisk.

Kontinutet viktigt

För att löpningen ska vara rolig, krävs att man upprätthåller sin grundkondition. Tyvärr är det vanligt att många lägger av med löpning helt enkelt för att de tagit en längre paus på ett par månader. Det kan kännas motigt att komma igång igen. Men då måste man komma ihåg, att det kommer gå betydligt fortare att komma tillbaka i sadeln, än det var från början då man startade från noll.